Predstavitev rezultatov projekta »Od semena, zelenjave sadja do gibanja in zdravja za zdravo srce« po vzgojno-izobraževalni vertikali in zdravilišču:
|
Znanstveno, strokovni pogledi na vzgojno –izobraževalni vidik varne prehrane v interakciji z trajnostnim agroživilstvom in ekološko pridelavo
- Predstavitev projekta »Razvoj kulinarične in doživljajske ponudbe v povezavi z vodilnimi produkti v regijah vzhodne in jugovzhodne avstrijske Štajerske, Pomurja in Podravja« - Mag (FH) Dietmar Fuchs, Avstrija
- Praksa vrtcev v Avstriji na temo sadja in zelenjave - Norbert Blaichinger, Avstrija
- Z jabolkom in gibanjem od zdravja (prva in druga starostna skupina) - Martina Hoblaj, Ivana Maltarič, Željka Škvorc, Mihaela Sovar, Vrtec Maslačak, Hrvaška
- Ekonomski, agronomski in ekološki pomen ponovne pridelave sladkorne pese - Prof. dr. Črtomir Rozman, Univerza v Mariboru, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
- Vloga in pomen znanstveno raziskovalnega dela v trajnostnem agroživilstvu - dr. Karmen Pažek, Univerza v Mariboru, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
- Šolski vrtovi v Pomurju danes in jutri - Dr. Jana Ambrožič Dolinšek, Univerza v Mariboru, Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Oddelek za biologijo in Pedagoška fakulteta, Oddelek za razredni pouk
- Podnebje: priložnost in grožnja - Tanja Cegnar, ARSO
|
Predstvitev primerov dobrih praks in strokovnih prispevkov po sekcijah |
VELIKA KONGRESNA DVORANA ZDRAVILIŠČA RADENCI I. VRTCI , SEKCIJA A, Vodja sekcije: Dane Katalinič
Prišlo je pismo - Mateja Jezernik, OŠ Vransko-Tabor, Vrtec Tabor Od mini vrtička do visoke grede - Jožica Bevec, Vrtec Mavrica Trebnje Odgovorno vedenje do hrane že v vrtcu - Mojca Lorenčič, Vrtec »Otona Župančiča« Slovenska Bistrica Spodbujanje zdravega prehranjevanja predšolskih otrok - Lidija Mikolič, Vrtec Slovenske Konjice Povezovalna vloga gibalnih dejavnosti v vrtcu - Klavdija Zajec Bobnar, VVZ Kekec Grosuplje Semena tradicije za plodno prihodnost - Saša Helbel Žižmund, Zasebni vrtec Kobacaj Naravna dediščina – Ptujski lűk - Valerija Vnuk Tušak, Vrtec Gorišnica Veselimo se življenja - Janja Suhadolnik, Vrtci Brezovica Izmenjava semen v vrtcu Antona Medveda Kamnik - Nataša Cimbas, Vrtec Antona Medveda Kamnik Sejem kuham, zdravo jem - Angeli Močnik, Vrtec Antona Medveda Kamnik Od raznolikih gredic do gozdnih stezic - Helena Virant, Vrtec Antona Medveda Kamnik Vpliv medijev na izbor prehrane predšolskih otrok - Lidija Pejčić, Vrtec Jožice Flander Seme vzklije, klas zori, kruh v peči zadiši - Maja Klančar, Vrtec Ledina Od malih nog za zdrav življenjski slog - Barbara Medvešek, Vrtec Ledina
|
MALA DVORANA ZDRAVILIŠČA RADENCI SEKCIJA B, Vodja sekcije: Mihela Stolnik Ketiš
Z majhnimi koraki do zdravega načina življenja - Sabina Mencigar, Vrtec pri OŠ Sveti Jurij Z gibanjem do zdravja - Anita Krapš Curk, Vrtec Sežana Zdrav vrtec - Anita Tovšak, Vrtec Velenje Naš vrt - Jerica Hlad, Urša Raimondi, Vrtec Sežana Tudi najmanjši nismo premajhni - Karmen Antonič, Vrtec Sežana Utrinki Leškega povezovanja z naravo - Metka Troha, Teja Likar, VVZ Radovljica, Enota Lesce Od semena do pridelka v igralnici vrta - Polona Baznik Dvojmoč, OŠ Raka, Vrtec Raka Kdo bo z nami šel v gozdiček? - Urška Lah, OŠ heroja Janeza Hribarja, Vrtec Polhek Naše jabuke - Andreja Podgorelec, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, Enota Vrtec Črenšovci Kako smo zmanjšali količino odpadne hrane - Rebeka Prelesnik, VVZ Kekec Grosuplje Gibanje varovalni dejavnik zdravja - Carmen Rokavec, Vrtec Mojca Spodbujanje gibanja pri otrocih s posebnimi potrebami - Vanja Heric, Vrtec Murska Sobota Vse za zdravje - Jelka Orel, Vrtec Sežana Razvijanje samostojnosti in kulture prehranjevanja v pravem starostnem obdobju - Judita Klančnik,Vrtec Slovenske Konjice
|
SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM II. OSNOVNE ŠOLE, SEKCIJA A, Vodja sekcije: Melita Vučak Horvat
Pot do zdrave prehrane - Polona Siussi Podergajs, OŠ Glazija Odgovoren odnos do hrane - Mojca Leskovec Meharich, OŠ Notranjski odred Cerknica KDK za zdravje - Polona Markovič, OŠ Karla Destovnika Kajuha Sivka na vrtu, v omari in v kulinariki - Andreja Trobec, OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, Podružnica Senožeče Eko podaljšanci -Irena Forštnarič, OŠ Gorišnica Poti do zdravja - Martina Kovač, OŠ Rače Šolski vrt – z ljubeznijo pridelano in predelano je najboljše - Bernarda Kobe, OŠ Bršljin Medgeneracijsko sodelovanje mlajših učencev in pridobivanje zdravih navad skozi različne oblike učenja - Nataša Obran, OŠ Grm Novo mesto Eko visoke grede in učilnica na prostem - Veronika Švigelj, OŠ Notranjski odred Cerknica Lokalna biodiverziteta - Martina Marc, OŠ Notranjski odred Cerknica Posej me in pojej - Urška Dolgan, OŠ Toma Brejca Gib, gib, gibanje - Sonja Rak Založnik, OŠ Ob Dravinji Minutke za zdravje - Aleksandra Pörš, OŠ Kuzma Trobentice, vijolice, marjetice … - znanilke pomladi tudi v prehrani - Alenka Zupan, OŠ Gorje Semena in mi - Alenka Mujdrica Rožman, OŠ Bakovci
|
SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM SEKCIJA B, Vodja sekcije: Dušan Zelko
Semena so vez s preteklostjo in upanje za prihodnost - Slavka Tomažin, OŠ Raka Od ideje do izdelka – ustvarjamo za šolski vrt - Tanja Mencin, OŠ Raka Iz cveta v novo življenje - Marijana Pavlovič, OŠ Raka Učilnica v naravni - Miša Šišernik, OŠ Mala Nedelja Za svoje zdravje lahko poskrbimo sami - Petra Klander Žarkovič, OŠ Zadobrova Tudi v podaljšanem bivanju sejemo in sadimo - Anuša Ajster, OŠ Podbočje Krompir, ali si res zdrav zame? - Saša Klemenc, OŠ Rodica Zavržena hrana - Andreja Burina, OŠ Sveti Jurij Odgovorno ravnanje s hrano - Klavdija Gomboc, OŠ Sveti Jurij Kako nastane hrana - Petra Lukan, OŠ Gorje Hudo je, kadar se glad z žejo oženi - mag. Nataša Cotman, OŠ Preserje pri Radomljah Zdravje iz domače grede - Anita Štritof Malc, OŠ Notranjski odred Cerknica, POŠ Maksim Gaspari Begunje Darovi šolske jablane - Marjeta Turšič, OŠ Notranjski odred Cerknica, POŠ Maksim Gaspari Begunje Zelišča in otroška kulinarika - Eva Tivadar, DOŠ I Lendava
|
SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM SEKCIJA C, Vodja sekcije: Anja Janežič
Motorične vaje izven razreda - Maja Korban Črnjavič, OŠ Ormož Buče v lokalnem okolju - Renata Sužnik, Silva Ilec, OŠ Mladika Matematika v naravni kozmetik -Urška Čarni, OŠ Karla Destovnika Kajuha Od malice do malice - Marija Burić Hawlina, OŠ Zadobrova Spodbujanje zdravega načina življenja v osnovni šoli Loče - Vesna Celcer, OŠ Loče Skrb za zdravje zaposlenih v DOŠ I Lendava - Marjeta Graj, DOŠ I Lendava Zelena Ljubljana - Erika Golob, OŠ Karla Destovnika Kajuha Doživljanje vrta z vsemi čutili - Doroteja Smej Skutnik, OŠ Polzela Dva obraza pinjole: zasnova nove rastline in zdravilo - Anja Janežič, OŠ Martina Krpana Zdravo življenje je naša izbira - Svetlana Oletič, OŠ Mala Nedelja Kako zelenjava v resnici izgleda in kako ob njej uživamo - Jerneja Borovnik, CUDV Dobrna Šolski ekovrt – vir veselja, zdravja in novih spoznanj - Mateja Sajovic, OŠ IV Murska Sobota Uživajmo sadje, zelenjavo in zelišča za poskočno telo in aktivni um - Urša Ribič Hribernik, OŠ Ob Dravinji Kemija v prehrani - Tadeja Halas, OŠ Beltinci
|
DIJAŠKI DOM SŠGT RADENCI III. SREDNJE ŠOLE, SEKCIJA A, Vodja sekcije: Lea Janežič
Narava in srednješolci – čudovite današnje generacije mladih - Rajko Bošnjak ŠC PET Veselo in zdravo s šolskim vrtom - Marta Hrovatin, SŠ Domžale Eksperimentalno določanje kalorične vrednosti hrane in primeri jedilnikov - Lea Janežič, SPSŠ Bežigrad Odgovorno s hrano - Natalija Kirar, Srednja strojna šolo Novo mesto Odgovorno s hrano - Anita Vidic, Srednja strojna šola Novo mesto Vpliv teina na rast in razvoj Pisum sativum L. - Miha Povšič, ŠC Kranj Hrana, gibanje in meditacija v simfoniji zdravja - Nataša Kuhelj Rožac, Dijaški dom Ivana Cankarja Biti eko – način življenja in sobivanja - Barbara Rosina, Dijaški dom Ivana Cankarja Nizek glikemični indeks hrane za zdravo srce - Petra Alič, SŠ Jesenice Sladkor tihi ubijalec - Brigita Brajkovič, Zavod Sv. Stanislava Kako na IC Piramida Maribor ravnamo z zavrženo hrano - Karmen Jurčevič, Izobraževalni center Piramida Maribor Živeti po pameti - Lidija Leskovšek, ŠC Celje, SŠ za strojništvo, mehatroniko in S podjetništvom spreminjamo naš planet - Alenka Pavlin, Ekonomska šola Celje Kolesarjenje po Parenzani - Maja Jerič, Ekonomska šola Celje Hrana iz naših gozdov - Mateja Kišek, Lesarska šola Maribor Hrana za zdravo srce - Edvard Došler, ŠC Celje, SŠ za strojništvo, mehatroniko in medije
|
Razporeditev predstavitvenih aktivnosti na stojnicah AVLA ZDRAVILIŠČA RADENCI VRTCI: Vesela semena v mojem vrtičku - Majda Klajnšek, Vrtec »Otona Župančiča« Slovenska Bistrica Prepoznavanje in pomen zdrave hrane za naše telo in samostojnost otrok pri obrokih - Darja Solina, Vrtec Slovenske Konjice Zeleni prstki eko mehurčkov - Aleksandra Fifolt, Beti Škrjanec, Vrtec Radenci – Radenski Mehurčki Leški vrtičkasti dnevnik - Ariana Pašić, Anja Korošec, VVZ Radovljica, Enota Lesce Sejemo, sadimo, se gibamo in zdravo živimo -Mateja Lohkar, Mojca Mlakar, JVIZ OŠ Dobrepolje, Vrtec Ringaraja Od zrnja do kruja - Gabriela Kosednar, Vrtec Murska Sobota
OSNOVNE ŠOLE: Pira: od zrnja do kruha ali skupaj zmoremo več - Samira Šabić Pečar, CUEV Strunjan Pod staro jablano - Lidija Mohor, Mojca Karnet, OŠ Kajetana Koviča Radenci
SREDNJE ŠOLE: Evropski zajtrki - Tatjana Ferder Brunšek, Gimnazija Ledina Radenski mehurčki in veveričkine skrivnosti – Zdenka Mesarič, Elvira Štumpf, Peter Pertoci, SŠ za gostinstvo in turizem Radenci Narava in srednješolci - Rajko Bošnjak in dijaki, ŠC PET Odgovorno s hrano – Nataša Tekavec in dijaki, Gimnazija in SŠ Kočevje
|