Odgovorno s hrano

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Dodano: 2013-11-18 10:55:04
V petek, 15. novembra 2013 smo na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika imeli dan posvečen slovenski hrani.

V jedilnici šole so že pred poukom učenci bili deležni  tradicionalnega slovenskega zajtrka. Naši najmlajši pa so pouk pričeli z zajtrkom. Z dobrim tekom so jedli črn kruh, maslo, med in jabolka. Kuharji so poskrbili, da je lepo dišalo tudi v času kosila. Skuhali so nam tipično slovensko jed iz bližnje okolice in sicer idrijske žlikrofe in bakalco.

Prvošolce je obiskal tudi radijski novinar. Predstavil jim je svoj poklic, učenci pa so mu pripovedovali zakaj moramo zajtrkovati. Sklenili  smo, da bomo dneve kot je bil današnji še kdaj ponovili.

zapisala:

učiteljica Alenka Košak Mencin

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL