Poigravali smo se z različnimi izdelki iz voska in preko pobarvanke Opravila Krajnske čebele podrobneje spoznali razvoj in opravila Krajnske čebele. Skuhali smo si ajdovo kašo, dodali med in z užitkom pojedli prav vse.
Za slovenski tradicionalni praznik smo si naredili pogrinjke, in čebelice, ki so privabljale vsakega posameznika k zaužitju prave slovenske hrane iz lokalnega okolja. Za nameček smo si vmesili testo iz ajdove, pšenične in pirine moke in oblikovali žemljice. Prijazne kuharice so nam jih spekle, mi pa smo komaj dočakali, da so se ohladile, da smo jih lahko poskusili. Težko smo se odrekli, da jih nismo pojedli, saj so bile zelo dobre. Morali smo jih pokazati še našim domačim.
Ta uspešen dan smo zaključili s pripevanjem ob kitari. Vzdušje pa je popestrila še harmonika, ki nas je zvabila na plesišče.
V očeh vsakega otroka se je zrcalilo veselje, sreča zadovoljstvo, ki jih je ta dan zagotovo spremljala na poti domov.