Odgovorno s hrano

ZELIŠČARSKO VRTNARSKI DNEVNIK 2015/16

ZELIŠČNI VRT - ZELIŠČARSKI VRTNARSKI DNEVNIK

Zeliščni vrt prilagodimo prostemu prostoru, ki ga imamo, in tako čim bolj izkoristimo razpoložljiv prostor okrog vrtca ali šole. Če se le da, naj se nahaja na sončni legi, ker večina nekaterih zeliščnih  semen potrebuje za kalitev svetlobo. Zeliščni vrtovi dopolnjujejo šolske vrtove in tako tvorijo celoto. Zelišča so pomembne zdravilne rastline in dišavnice ki so zelo uporabne pri pripravi čajev in dodatkov k hrani.

 

V pomoč smo pripravili didaktični pripomoček Zeliščarsko vrtnarski dnevnik, ki je namenjen otrokom in učencem prve triade. V dnevnik se vpišejo imena sodelujočih učencev. Dnevnik vodite mesečno in sicer tako, da vpisujete vrtnarska opravila v zato namenjene razpredelnice.

Zeliščarsko vrtnarski dnevnik lahko naročite po elektronski pošti na naslov info@ekosola.si in vam jih po pošti pošljemo brezplačno.

 

TRAVNIŠKE ZDRAVILNE RASTLINE

Priročnik Ščepec travniških zdravilnih rastlin bližnjega okolja Eko Fiskars je odlična metodološka podlaga za opazovalne-raziskovalne dejavnosti. Otroci rastline natančno opazujejo ter svoja opažanja opisujejo v dnevnik. Otroke in učence lahko s pomočjo dnevnika spodbujate in motivirate k spoznavanju narave in  jim privzgajate ljubezen do rastlin.

Ščepec travniških zdravilnih rastlin bližnjega okolja Eko fiskars lahko naročite brezplačno na elektronski naslov info@ekosola.si, in vam jih bomo poslali po pošti.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL